• LAS MDD

    Pogodbeno partnerstvo

Aktualne novice in obvestila

Projekt: STRELSKI KINO

Otvoritvena prireditev in zaključna aktivnost projekta

  • 26 julij 2021
  • Number of views: 1932
Projekt: STRELSKI KINO
Lovska družina Libeliče je na 3. Javni poziv EKSRP Lokalne akcijske skupine Mislinjske in Dravske doline LAS MDD (2014-2020) prijavila projekt »Strelski kino«. Po potrditvi projekta na ravni LAS MDD je bil le ta odobren tudi s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, zato je prijavitelj s projektnimi partnerji pristopil k sami izvedbi. V nedeljo 25. 7. 2021 so pripravili osrednjo prireditev, na kateri je bila v ospredju krajša kulturna slovesnost s predstavitvijo nove pridobitve - Strelskega kina.  Upoštevajoč higienske ukrepe, v veselem vzdušju ni manjkalo dobre hrane, pijače, glasbe in seveda tekmovalnega duha, ko so se udeleženci otvoritve preizkušali v streljanju. 

Lovska družina Libeliče se je odločila za nakup strelskega kina na lokaciji Lovskega doma Libeliče. Z ureditvijo "virtualnega strelišča" je namen projekta  razbremeniti okolje, preprečiti nepotreben vnos težkih kovin (svinca) v tla. Strelišče v naravi namreč povzroča moteč hrup, še bolj pa vnos škodljivih  delcev v naravo. Strelski kino je namenjen izobraževanju in treningom rokovanja z orožjem za varno in strokovno uporabo orožja. 

Na takem strelišču bodo brez vsakršnih nevarnosti izvajali streljanje tudi občani, ki nimajo opravljenega lovskega izpita oz. listine za nošenje orožja. Omogočeno bo izvajanje tekmovanj na streljanju na glinaste golobe med lovskimi družinami v občini in tudi širše. Izzivov strelskega kina se bodo lahko udeležile tudi ranljive skupine (vseh pet skupin): starejši (upokojenci), mladi do 30 leta starosti, ženske, starejši brezposelni in invalidi.

Vabljeni k ogledu fotografij na spodnji povezavi:

http://www.lasmdd.si/Fotogalerija/ArtMID/1392/ArticleID/3783