• LAS MDD

    Pogodbeno partnerstvo

Aktualne novice in obvestila

Projekt: MEDGENERACIJSKI PROSTOR ZA AKTIVNO SPROSTITEV

  • 13 september 2021
  • Number of views: 1937
Projekt: MEDGENERACIJSKI PROSTOR ZA AKTIVNO SPROSTITEV

Mestna občina Slovenj Gradec je na 2. Javni poziv Lokalne akcijske skupine Mislinjske in Dravske doline LAS MDD (2014-2020) prijavila projekt »Medgeneracijski prostor za aktivno sprostitev«. Po potrditvi projekta na ravni LAS MDD je bil le ta odobren tudi s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, zato je Mestna občina Slovenj Gradec pristopila k sami izvedbi. Minuli teden so s pomočjo projektnih partnerjev pripravili osrednjo prireditev, s katero so tudi uradno otvorili novo pridobitev v občini.


S pomočjo nepovratnih sofinanciranih sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja so bila v okviru projekta »Medgeneracijski prostor za aktivno sprostitev« urejena medgeneracijska igrišča na kar štirih lokacijah: 


-          igrišče pri OŠ Sele,

-          igrišče pri OŠ Podgorje,

-          igrišče pri GD Turiška vas,

-          igrišče Legen.


Namen projekta ni bil zgolj postavitev klasičnih otroških igrišč, temveč igrišč, kjer bodo tako otroci kot starejši razvijali motorične sposobnosti, saj jim bo olajšana in povečana dostopnost do druženja, … Urejena urbana središča za izvajanje gibalnih dejavnosti pripomorejo k zagotavljanju družbenega, socialnega in motoričnega razvoja otrok in starejših, zato ne preseneča, da so bila s strani lokalnega prebivalstva zelo lepo sprejeta.


Vabljeni k ogledu fotografij na spodnji povezavi:

http://www.lasmdd.si/Fotogalerija/ArtMID/1392/ArticleID/3787