• LAS MDD

    Pogodbeno partnerstvo

Aktualne novice in obvestila

Projekt: NAŠA DRAVA - Otvoritev razstave

  • 20 september 2021
  • Number of views: 209
Projekt: NAŠA DRAVA - Otvoritev razstave

V okviru 5. Javnega razpisa za podukrep 19.3 je bilo s strani Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja odobrenih devet projektov sodelovanja LAS. Med njimi je tudi projekt NAŠA DRAVA, s katerim je bila skupaj s partnerskimi LAS uspešna Lokalna akcijska skupina Mislinjske in Dravske doline - pogodbeno partnerstvo. 

V sklopu projekta je Koroški pokrajinski muzej (Muzej Radlje ob Dravi) v septembru, izvedel odprtje občasne razstave Naša Drava - zgodovina reke Drave od avstrijske meje do Maribora. Muzej je na podlagi zbiranja spominov in kulturnozgodovinskega gradiva o reki Dravi v občinah Dravograd, Muta, Vuzenica, Radlje ob Dravi in Podvelka pripravil razstavo, ki v ospredje predstavlja veličastno reko Dravo, kot jo je v svoj objektiv ujel priznan fotograf Tomo Jeseničnik. Unikatni motivi reke od Dravograda do Podvelke so prikazani tudi v posebnem dokumentarnem filmu, v katerem je sodelovalo več kot 20 pričevalcev, ki so spregovorili o svojih doživetjih ob in na reki Dravi.

Vabljeni, da si na spodnjih povezavah ogledate fotogalerijo in posnetke novinarske konference pred otvoritvijo razstave, otvoritev razstave in dokumentarni film:

Otvoritev razstave - fotogalerija

Novinarska konferenca in otvoritev razstave - posnetek dogodka 

Naša Drava - zgodovina reke Drave od avstrijske meje do Maribora - dokumentarni film