• LAS MDD

    Pogodbeno partnerstvo

Aktualne novice in obvestila

Projekt: ČEBELA BERE MED

  • 25 november 2021
  • Number of views: 3579
Projekt: ČEBELA BERE MED

V okviru 5. Javnega razpisa za podukrep 19.3  je bila s strani Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja odobrena operacija sodelovanja »Čebela BERE med«, s katero je bila skupaj s partnerskimi LAS uspešna tudi Lokalna akcijska skupina Mislinjske in Dravske doline – pogodbeno partnerstvo.

Operacija »Čebela BERE med« je operacija sodelovanja petih Lokalnih akcijskih skupin (LAS) z območja Slovenije: LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline (vodilni LAS na operaciji), LAS Mislinjske in Dravske doline, LAS Mežiške doline, LAS Spodnje Savinjske doline in LAS Raznolikost podeželja. Partnerji na ravni LAS MDD, p. p. so: Knjižnica Radlje ob Dravi, Občina Radlje ob Dravi in Občina Vuzenica.

Operacija predstavlja doprinos k razvoju lokalnih knjižnic, k povečanju njihovih vsebin ter prenosu inovativnih znanj in dobrih praks. Z operacijo sodelovanja se želi med otroke in njihove starše prenesti zavedanje o pomenu čebel za naše okolje. Da so čebele res tako pomembne za naše okolje, so otroci in njihovi starši lahko spoznali v izdelanem čebelarskem kotičku – izobraževalno didaktičnem pripomočku, ki je v Knjižnici Vuzenica gostoval v mesecu avgustu 2021 in v Knjižnici Radlje v mesecu septembru 2021. V okviru operacije je nastala tudi slikanica Čebela BERE med, ki je po knjižnicah spremljala čebelarski kotiček.

V prvi fazi izvedbe operacije »Čebela BERE med« sta se na območju LAS MDD z ustrezno opremo (pohištvo, računalniška oprema, projekcijsko platno, elektronska lupa in predvajalnik zvočnih knjig) uredili oz. opremili dve knjižnici – Knjižnica Radlje ob Dravi in Knjižnica Vuzenica. V Knjižnici Vuzenica se je v celoti zamenjalo pohištvo, v Knjižnici Radlje ob Dravi pa je oprema delno zamenjana in dopolnjena. Nakup nove pohištvene in računalniške opreme sta omogočili Občina Vuzenica in Občina Radlje ob Dravi.

Knjižnici bosta s pomočjo kupljene opreme in urejenih prostorov v drugi fazi izvajanja operacije izvedli številne aktivnosti (literarni natečaj, fotografska delavnica, izobraževalne oblike za odrasle in otroke, kreativne delavnice, digitalno opismenjevanje, promocijske aktivnosti,…).

Vabljeni k ogledu fotografij projekta na spodnji povezavi:

http://www.lasmdd.si/Fotogalerija/ArtMID/1392/ArticleID/3798

Dokumenti