Novice

Uvodni sestanek - PROJEKT SODELOVANJA – »NAŠA DRAVA«

  • 3 september 2020
  • Number of views: 5906
Uvodni sestanek - PROJEKT SODELOVANJA – »NAŠA DRAVA«

V četrtek 3. septembra 2020 se je LAS Mislinjske in Dravske doline udeležila  uvodnega sestanka glede projekta sodelovanja - NAŠA DRAVA, ki je potekal v Novi vasi pri Markovcih.

Na uvodnem sestanku (kick-off meetingu) so se zbrali vsi vodilni projektni partnerji (LAS), z izjemo hrvaških LAG. Razlog za njihovo odsotnost je bilo trenutno stanje s covid-19.

Mojca Metličar, LAS Bogastvo podeželja, vodilni partner projekta, je prisotne nagovorila ter še enkrat vsem čestitala za uspešno prijavo projekta. V nadaljevanju so se pregledale skupne projektne aktivnosti. Med drugim so se LAS dogovorile, da se 30. 9. 2020 pripravi uvodna tiskovna konferenca, ki se bo izvedla na območju TOTI LAS v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor – Pohorje. Kot kraj izvedbe se predlaga splav v Koblarjevem Zalivu v Mariboru. Na tiskovno konferenco bodo vabljeni projektni partnerji in novinarji. Za dogodek se bo pripravila poenotena izjava za javnost. 

Sestanek se je zaključil v sproščenem vzdušju, z velikimi upi, za uspešno realizacijo  mednarodnega projekta, ki  je združil 45 partnerjev in je vreden slabih 915.000 eur. V okviru projekta Naša Drava želimo nadgraditi vsebine na kolesarski poti, razširiti ponudbo športnih aktivnosti na in ob reki Dravi, vzpostaviti idejno zasnovo za mreže vstopno izstopnih mest na strugi, izdelati projektno dokumentacijo za vodno vlečnico, razviti e-mobilnost in sistem izposoje e-koles ob reki Dravi, obuditi izpiranje zlata, splavarstvo, glažutarstvo in še mnogo več. Razvoj in oplemenitenje potencialov v produkte pa ustvarja tudi pogoje za nova delovna mesta, tako imenovana zelena delovna mesta.