Novice

Projekt: NAŠA DRAVA - Urbana oprema

  • 28 oktober 2021
  • Number of views: 3220
Projekt: NAŠA DRAVA - Urbana oprema

V okviru 5. Javnega razpisa za podukrep 19.3 je bilo s strani Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja odobrenih devet projektov sodelovanja LAS. Med njimi je tudi projekt NAŠA DRAVA, s katerim je bila skupaj s partnerskimi LAS uspešna Lokalna akcijska skupina Mislinjske in Dravske doline - pogodbeno partnerstvo.

V ponedeljek, 25. 10. 2021, je bila v Vuzenici v sklopu projekta Naša Drava novinarska konferenca. Lokalna akcijska skupina Mislinjske in Dravske doline je predstavila pridobitve projekta sodelovanja lokalnih akcijskih skupin vzdolž reke Drave. 

Na novinarski konferenci se je uradno predstavila pridobitev nove urbane opreme, ki se je zgradila in kupila v okviru projekta. Vzdolž Dravske doline se je uredilo 12 počivališč za kolesarje, nabavila se je tudi premična urbana oprema. Največ te opreme se nahaja v Vuzenici, kjer se je kupilo pet električnih koles in pet kajakov z vso potrebno opremo. V Dravogradu so zgradili tri kolesarska počivališča in kupili dve električni kolesi, šest počivališč je dobila občina Muta, Radlje ob Dravi  poleg počivališča še informacijsko tablo in eno električno kolo, v Podvelki pa se je uredilo eno večje kolesarsko počivališče z informacijsko tablo.


Vabljeni, da si na spodnjih povezavah ogledate fotogalerijo in prispevek o dogodku:

http://www.lasmdd.si/Fotogalerija/ArtMID/1392/ArticleID/3794 - Fotogalerija

https://fb.watch/8W4RxaEyxV/ - Prispevek BK TV